1.1.2018

Kaupunkiloman hinta

Onko ihanampaa tapaa aloittaa vuosi kuin laskujen maksu ja kulujen kirjaus? Elokuussa kuolinpesän takia alkanut budjetin ylitys jatkui joulukuussa. Osittain siksi, että olin innostunut törsäämään kahteen kaupunkilomaan. Niiden kuluja tuli kirjattua jo aiemmillekin kuukausille, jolloin maksoin lennot ja hotellit, ja matkojen aikaiset kulut levittyivät eri kulukuokkiin. Jotta vastaisuudessa vastaavan innoituksen syntyessä ymmärtäisin muunkin kuin lentolippujen maksavan, on pikkuanalyysin paikka.

Lennoista Lontooseen maksoin 165,70 ja Pariisiin 178,78. Molemmat Finskin, joten halvemmallakin olisi ehkä päässyt.

Helsingissä pääsen lentokentälle kätevimmin Finskin bussilla, joka maksaa 6,70 bussista ostettuna. Lontoon paluulento myöhästyi niin, että bussit olivat menneet ja jouduin turvautumaan taksiin (42,30 euroa).

Lontoossa aikataulu oli niin väljä, että tulin keskustaan 6 punnan eli 7 euron metrolla. Pariisin selvittely jäi viime tippaan ja kentän opasteet suboptimaaliset, joten maksoin bussista 17 euroa yhteen suuntaan (lipun osto automaatista) ja 18 euroa toiseen suuntaan (kuljettajalta).

Hotelliöitä oli Lontoossa 4 ja testasin EasyHotellin, joka kustansi 208,97. Ei maailman miellyttävin kokemus, mutta kun tiesi odottaa pientä koppia eikä joutunut jakamaan sitä toisen henkilön kanssa, niin hintansa väärtti. Pariisissa öitä oli viisi ja lasku veroineen 500,25. Kolmen tähden hotelliksi Hotel 34B oli mielestäni erittäin laadukas. Wifi pelitti ja hintaan kuului aamiainen ja ilmaiset alkoholittomat juomat, jota tietenkin hyödynsin.

Kulttuuriin kului Lontoossa noin 100 euroa, josta 55 euroa meni musikaalilippuun. Koska lähes kaikki museot olivat ilmaisia, kohdekuluja oli vain 5 euroa per päivä. Pariisissa tilanne oli aivan toinen, sillä jokaiseen museoon piti maksaa sisään. Mietin paikallisen museokortin ostoa. Muistaakseni vastaavan kanssa juoksin pää kolmantena jalkana edellisellä kerralla. Nyt halusin ottaa rauhallisemmin ja kieltäydyin huolehtimasta rahasta. Tällä mentaliteetilla sisäänpääsyihin kului 101 euroa eli 17 euroa per päivä. Koska kohteista osa ei ollut museokortin piirissä, näin jälkikäteen voin todeta, että kortti ei olisi säästänyt rahaa.

Ruokakulut Lontoossa olisivat minimoituneet ostamalla aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi supermarketista 3 punnan "meal plan" eli voileipä, juoma ja snäksi. Mutta en köyhäillyt ja söin pari oikeaa ravintola-ateriaakin. Ruokaan hurahti näin 177 euroa eli 35,5 euroa per päivä. Pariisissa ravintolat eivät houkutelleet, mutta onnistuin silti kuluttamaan 83 euroa eli 14 euroa per päivä.

Eli lentokulujen päälle pitää matkustustyylilläni laskea

  • noin 50 euroa lentokenttäkuljetuksiin molemmissa päissä
  • noin 100 euroa per hotelliyö
  • noin 25 euroa ruokaan per päivä
  • noin 20 euroa kulttuurihuvituksiin per päivä
Lontoon reissun kokonaiskustannus oli 800 euroa ja Pariisin 910 euroa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti